loader image
Je t'aime
Fransadaoku.com Logo

Anasayfa / Okullar /

2023 Yılının En İyi ‘Genç Üniversiteleri’!

2023 Yılının En İyi ‘Genç Üniversiteleri’!

Times Higher Education’ın 2023 Genç Üniversite Sıralaması sonuçları açıklandı. Fransa, bu yıl 32 üniversitesiyle ön plana çıkıyor ve bunlardan on tanesi ilk 100 içinde yer alırken, iki üniversite ise ilk 10’a girmeyi başardı: PSL 3. sırada ve Ecole Polytechnique de Paris ise 8. sırada yer alıyor.

Times Higher Education tarafından gerçekleştirilen “Genç Üniversiteler” sıralaması, dünya genelinde kuruluşundan en fazla 50 yıl geçmiş en iyi üniversiteleri analiz ederek sıralıyor. Bu sıralamada üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası vizyon gibi ana misyonları değerlendiriliyor.

İşte Fransız üniversitelerinin ilk 20 içinde yer aldığı sıralama:

– Université Paris Sciences et Lettres (PSL), 3. sırada yer alıyor. Bu üniversite, çeşitli öğrenci profillerini destekleyen ve her türden eğitim geçmişine, cinsiyete ve coğrafi kökene sahip öğrencilere açık bir kamu üniversitesi olarak tanımlanıyor.

– Institut Polytechnique de Paris, 8. sırada yer alıyor. Bu kurum, beş büyük Fransız mühendislik okulunun bir araya geldiği ve her yıl %35’i uluslararası öğrencilerden oluşan 8,500 öğrencinin eğitim aldığı bir kamu yükseköğrenim ve araştırma kurumu olarak öne çıkıyor.

– Université Paris Cité, 11. sırada yer alıyor. Bu üniversite, uluslararası düzeyde tanınan araştırma mükemmelliği ile disiplinler arası programlar sunan prestijli bir araştırma kurumu olarak değerlendiriliyor.

– Université Paris-Saclay, 12. sırada yer alıyor. Bu üniversite, yüksek yoğunluklu araştırma yapılan dokuz yükseköğrenim kurumunun ve bir şirket merkezinin entegre olduğu Paris-Saclay projesini içeriyor.

– Sorbonne Université, 15. sırada yer alıyor. 2018 yılında kurulan bu kamu üniversitesi, 1257’de kurulan Sorbonne Koleji’ne dayanan köklü bir tarihe sahip.

Ayrıca, Top 100 sıralamasında Fransız üniversitelerinden beş tane daha yer alıyor:

– Université de Montpellier (55. sırada), 1289’da kurulan ilk üniversitenin evrimleşmiş hali olarak tanımlanıyor.

– IMT Atlantique (60. sırada), 210 Fransız mühendislik okulundan biri olarak nitelendiriliyor ve çeşitli kampüsleriyle öne çıkıyor.

– Université de Bordeaux (75. sırada), eğitim, araştırma ve bilgi transferi alanındaki inovatif programlarıyla öne çıkan bir üniversite olarak tanımlanıyor.

– Aix-Marseille Université (77. sırada), öğrenci grupları ve bütçe açısından devlet tarafından en fazla desteklenen, Fransızca konuşulan dünyanın en büyük üniversitesi olarak belirtiliyor.

– Institut Agro (81. sırada), tarım-gıda sistemlerinin dönüşümünde uluslararası taahhütte bulunan bir kurum olarak öne çıkıyor.

Diğer Paylaşımlar

cge
Grandes écoles: Mezunlar Hâlâ Kolayca İş Bulabiliyor
Hızlı işe alım ve yüksek maaşlar ! Grandes...
Devamını Oku
parcoursup2024
R
2534838-adobestock-323404875-766x438

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

DOĞRU TERCİHİ YAPMANIZA YARDIM EDELİM!

DANIŞMANLIK ALIN!