loader image
Je t'aime
Fransadaoku.com Logo

Anasayfa / Okullar /

BUT Informatique (Bilgisayar Bilimi)

BUT Informatique (Bilgisayar Bilimi)

BUT Informatique, öğrencilere bilişim eğitimi veren kapsamlı bir lisans programıdır. Genel veya teknoloji üzerine alınan bir lise diplomasının ardından bu programa başvurulur ve dersler Institut Universitaire de Technologie (IUT) bünyesinde gerçekleştirilir.

BUT Informatique bölümü için öğrencilerden beklenen beceriler:

Genel beceriler:

  • Fransızcada sözlü ve yazılı hakimiyet; bir ifadeyi çözebilmek, analiz etmek ve bir çözüm çıkarabilmek.
  • İngilizce dahil olmak üzere ikinci bir yabancı dilde iyi bir temele sahip olmak: sözlü iletişim kurabilme, bir metni okuyabilme ve açıklayabilme becerilerine sahip olmak.
  • Kavramsallaştırma ve soyutlama yapabilme yeteneğine sahip olmak;
  • Hem bireysel hem de grup çalışmalarında çalışabilme yeteneğine sahip olmak.

Bilimsel ve Teknik Beceriler:

  • Sağlam ve mantıklı bir düşünme yetisine sahip olmak.
  • Temel bilimsel ve/veya teknik bilgilere hâkim olmak.

Sosyal beceriler:

  • Kariyer hedefleri üzerine düşünmüş olmak;
  • Grup projeleri veya pratik çalışmalara daha kolay entegre olmak için takım ruhuna sahip olmak;
  • Bu program gerekliliklerinin farkında olmak ve başarılı olmak için uygun çalışmayı yapmak.

BUT Informatique, genel lise diploması veya STI2D, STMG gibi teknolojik bir lise diploması olan herkese açıktır. Genellikle öğrencilerden bir başvuru dosyası istenir, bazı durumlarda testler ve/veya mülakat da talep edilebilir.

Lisans (L1 veya L2) veya hazırlık sınıfı öğrencileri de BUT Informatique programına başvuruda bulunabilirler. Ancak kabul, jürinin kararına tabidir.

BUT Bilgisayar Bilimi programı ders içerikleri nelerdir?

BUT Bilgisayar Bilimi programı 6 yarıyıl boyunca 2.000 saatlik derslerden ve 600 saatlik danışmanlı projeden oluşur. Ayrıca, öğrencilerin 22 ila 26 hafta süren stajları dikkate alınır. Bu sayede öğrenciler öğrenim süresinin yarısında pratik derslere, diğer yarısında da profesyonel deneyimlere odaklanırlar.

İlk yıl genel bir müfredatı benimserken, 2. yıldan itibaren öğrencilerden bir uzmanlaşma alanı (parcours) seçmesi beklenir.

1.Yıl :

Bilgisayar Bilimi (Temel): Bilgisayar sistemlerinin tanıtımı, algoritmalar ve programlama, temel veri yapıları ve algoritmalar, veri tabanlarının tanıtımı, belge tasarımı ve dijital arayüzlerin tanıtımı gibi konuları içerir. İlk dönemde toplam ders süresi 270 saattir.

Bilimsel, Sosyal ve İnsan Bilimi (Temel): Diskret matematik, organizasyonların işleyişi, lineer cebir, iletişim ve iletişimin temelleri, ekonomik çevre, İngilizce ve bilgisayar, kişisel ve mesleki proje gibi konuları içerir. İlk dönemde toplam ders süresi 230 saattir.

Bilgisayar Bilimi (Derinlemesine): Temel bir bilgisayar sisteminin programlama ve mimarisi, nesne yönelimli programlamanın temelleri, veri tabanlarının programlanması ve yönetimi, ağ mimarisi, insan-makine arayüzünün temel prensipleri gibi konuları içerir. İkinci dönemde toplam ders süresi 255 saattir.

Bilimsel, Sosyal ve İnsan Bilimi (Derinlemesine): Sayısal analizler ve yöntemler, iletişim, bilgi ve argümantasyon, grafikler ve diller, muhasebe, finans, hukuk ve sosyal çevre, bilgisayar projesi yönetimi, İngilizce ile iletişim, kişisel ve mesleki proje gibi konuları içerir. İkinci dönemde toplam ders süresi 245 saattir.

BUT Bilgisayar Bilimi’nin ilk yılı toplamda 1.000 saatlik dersleri ve 140 saatlik danışmanlı projeyi içerir.

2.Yıl :

Gelişmiş Bilgisayar Bilimi: Gelişmiş algoritmalar, işletim sistemlerinin prensipleri, sunucu tarafı web programlaması, ağ hizmetleri, gelişmiş nesne yönelimli tasarım ve programlama, gelişmiş veri tabanları gibi konuları içerir. Üçüncü dönemde toplam ders süresi 225 saattir.

Gelişmiş Bilimsel, Sosyal ve İnsan Bilimi: Matematiksel modelleme, bilgi sistemleri yönetimi, olasılık ve istatistik, bilgi ve iletişim teknolojileri hukuku, mesleki iletişim, İngilizce’de iş birliği yapma gibi konuları içerir. Üçüncü dönemde toplam ders süresi 225 saattir.

Metodoloji ve Projeler: Kişisel ve mesleki proje, uygulama üretimi metodolojisi gibi konuları içerir. Üçüncü dönemde toplam ders süresi 80 saattir.

Bilgisayar Bilimi : Dağıtık programlama, web programlama, sistem ve ağ yönetimi, mobil uygulama tasarımı ve geliştirmesi. Dördüncü dönemdeki toplam ders süresi 150 saattir.

Gelişmiş Bilimsel, Sosyal ve İnsan Bilimi : Operasyonel araştırma ve karar destek, iş kurma atölyesi, organizasyonlarda iletişim, İngilizce’de çalışma gibi konuları içerir. Dördüncü dönemde toplam ders süresi 120 saattir.

BUT Bilgisayar Bilimi, en az 10 haftalık bir stajı içermektedir.

BUT Bilgisayar Bilimi’nin 2. yılında toplam ders süresi 800 saattir ve buna 160 saatlik danışmanlı proje eşlik eder.

Yukarıda belirtilen modüllerden bazıları öğrencinin kişisel ve mesleki hedeflerine uygun olarak sunulabilir. Her IUT, yerel özelliklere göre farklı ve tamamlayıcı modüller sunma özgürlüğüne sahiptir.

BUT Bilgisayar Bilimi diplomasının amacı, geleceğin bilgisayar sistemlerini tasarlayan, oluşturan ve uygulayan profesyonelleri yetiştirmektir.

Bu diploma, öğrencilere 3. sömestrdan itibaren 4 farklı uzmanlık alanı (parcours) sunar:

  1. Uygulamalar Oluşturmak: Bir proje tasarlamak, geliştirmek ve onaylamak.
  2. İletişim ve Güvenlik Sağlayan Uygulamaları Dağıtmak.
  3. Verileri Yönetmek, İdare Etmek ve Kullanmak.
  4. Uygulamaları Entegre Etmek ve Bilgi Sistemini Yönetmek.

Ancak, tüm IUT’lar bu dört uzmanlık alanının tamamını size sunamayabilir.

BUT Informatique ile Olası Kariyer Fırsatları Nelerdir?

BUT Bilgisayar Bilimi diploması ile, telekomünikasyon, sigorta, bankacılık, mühendislik hizmetleri, perakende sektörü, kamu hizmetleri vb. gibi birçok farklı sektörde çalışma fırsatı bulunmaktadır.

Yeni bilgisayar bilimcileri, metodolojik ve teknolojik açıdan yeteneklidirler, gelecekteki mesleklerinin sosyo-ekonomik çevresini bilirler, iyi bir genel kültüre sahiptirler, teknolojik gelişmeleri takip etme konusunda etkilidirler ve son olarak, farklı yabancı dillerde iletişim becerilerini gösterebilecek kadar yeterlidirler.

BUT Bilgisayar Bilimi ile hangi ek eğitimler alınabilir?

BUT Bilgisayar Bilimi diplomasını aldıktan sonra eğitiminize devam etmek isterseniz, tasarım, geliştirme ve test, web uygulamaları, sistem ve ağların yönetimi ve güvenliği gibi bilgisayar alanında bir lisans profesyonel (licence professionnelle) programına kaydolabilirsiniz. Ayrıca mühendislik ekollerine giriş sınavlarına veya MIAGE programını içeren bir lisansa da başvurabilirsiniz.

BUT Bilgisayar Bilimi diploması ile hangi meslekleri yapabilirsiniz?

Uygulama geliştirme uzmanı (mobil, yazılım, web), veri tabanı yöneticisi, ağ araçları yöneticisi veya DevOps gibi görevlerde, ardından proje yöneticisi pozisyonlarında çalışabilirsiniz.

BUT Bilgisayar Bilimi’nde eğitim görmek için matematiğinizin hangi seviyede olması gerekir?

Matematik, bilgisayar biliminde programların ve yazılımların oluşturulmasında kullanılan bazı kavramları açıklamak veya tanımlamak için faydalıdır. Program boyunca çalışılan matematik, öğrencilere modelleme, programlama ve tasarım konularında destek olacaktır.

BUT Bilgisayar Bilimi ile BUT GEII (Génie Electrique et Informatique Industrielle) arasındaki fark nedir?

BUT Bilgisayar Bilimi, öğrencilere hizmet, eğlence veya sanayi sektörlerinde genel yazılım tasarımcıları ve geliştiricileri olmaları için eğitim verir. Ayrıca öğrencilerin belirli veya genel programlama dillerini kullanarak programlama becerileri geliştirmelerini sağlar.

BUT Génie Electrique et Informatique Industrielle (Elektrik ve Endüstriyel Bilgisayar Mühendisliği) ise öğrencilere cihazları yönlendirmek veya komuta etmek amacıyla bilgisayar bilimini öğretir; örneğin, elektronik kartların programlanması, cihazlar arasında iletişim sağlama vb.

Diğer Paylaşımlar

cge
Grandes écoles: Mezunlar Hâlâ Kolayca İş Bulabiliyor
Hızlı işe alım ve yüksek maaşlar ! Grandes...
Devamını Oku
parcoursup2024
R
2534838-adobestock-323404875-766x438

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

DOĞRU TERCİHİ YAPMANIZA YARDIM EDELİM!

DANIŞMANLIK ALIN!