loader image
Comment ça va?
Fransadaoku.com Logo

Anasayfa / Okullar /

LEMA Lisansı (Licence “Lettres, Edition, Médias, Audiovisuel”)

LEMA Lisansı (Licence “Lettres, Edition, Médias, Audiovisuel”)

Lisans programının araştırma alanı Orta Çağ’dan 21. yüzyıla kadar Fransız edebiyatının yanı sıra genel ve karşılaştırmalı edebiyattır.

LEMA lisans programı Fransız edebiyatı, genel ve karşılaştırmalı edebiyat (dönemlerin çapraz incelenmesi, edebi türlerin, müzikal, sinematografik ve teatral eserlerin, yazarların, düşünce akımlarının vb. incelenmesi), yanında Fransızca dersleri, dil bilimi, antik kültür, modern dil kursları ve diğer seçeneklerle (yazılı ve görsel-işitsel mesleklerle ilgili öğretim vb.) desteklenir.

LEMA lisansı öğrencileri basın ve yayıncılık, görsel-işitsel meslekler, kültür meslekleri, gazetecilik okulu sınavları ve iletişim sektöründeki kariyerlere hazırlayan bir lisans derecesidir. Özgünlüğü olan bu program, temel beşeri bilimler eğitimini meslek öncesi eğitimle birleştirir.

Adaylarda aranan özellikler:

Edebi kültüre ilişkin özel bilgiler:

Dönemler, türler (edebi, müzikal, sinematografik ve teatral), yazarlar, düşünce okulları / Fransız dili, dil bilimi ve anlambilimi / Yazım ve görsel-işitsel meslekler hakkında bilgi sahibi olmak.

Özel teknik bilgi:

Analiz ve sentez: Karmaşık mesajların ve farklı ifade seviyelerinin şifresini çözmek için retorik ve üslup süreçlerinin incelenebilmesi / Konuşmaların ikna edici gücünün hassas analizini yapabilmek / Toplumsal bağlamdan çıkarmadan herhangi bir dönemin düşünce özelliklerine derinlemesine odaklanabilme yeteneğine sahip olmak.

Fransızca İletişim: Fransız dilinin titiz ve kesin ifadesi: Düşüncenin doğru ifadesinde kusursuzluk, nüanslara ve çağrışımlara dikkat edilmesi.

Çapraz teknik bilgi:

Verilerin analizi ve sentezinin yazılı ve sözlü iletişim amaçlı Fransızca ve İngilizce dilinde yapılabilmesi / İngilizce anlama ve sözlü ve yazılı iletişim / Özet notlar ve raporlar yazabilme / Bir düşüncenin yazılı veya sözlü sunumunu yapabilme / Bilgisayar teknolojileri bilimlerine hakim olmak.

Lisans programının uluslararası boyutu

Fransızca ve Karşılaştırmalı Edebiyat Araştırma Fakültesi ve Fransız Dili Araştırma Fakültesi, 3. Sınıf lisans öğrencilerine yurt dışında, başka bir Avrupa ortak üniversitesinde bir dönem veya bir yıl boyunca eğitim alma olanağı sunan Erasmus+ ağının bir parçasıdır. Anlaşmalar AB ülkelerinin çoğunu kapsıyor ve İngilizce veya diğer dillerdeki (Almanca, Yunanca, İskandinav dilleri, Slav dilleri veya Roman dilleri) dersler üzerine uzun bir süre eğitim almanıza olanak tanıyorlar.

MEZUNİYET SONRASI AKADEMİK VE MESLEKİ FIRSATLAR

Akademik kariyer fırsatları

Sorbonne Université bünyesindeki master programları:

  • LEMMEA (Métiers de l’édition et de l’audiovisuel) yüksek lisansı
  • CREM (Création éditoriale multi-supports) yüksek lisansı
  • MEEF yüksek lisansı (Eğitim ve öğretim – öğretmenlik) yüksek lisansı
  • Edebiyat alanında yüksek lisans programları:
    • Fransız edebiyatı
    • Karşılaştırmalı edebiyatlar
    • Edebiyat teorisi
    • Rönesans’tan Aydınlanma’ya
  • Gazetecilik (CELSA)
  • Bilgi-iletişim (CELSA)

Diğer okulların bünyesindeki yüksek lisans programları:

Araştırma yüksek lisans programı, mesleki yüksek lisans programı, gazetecilik ve işletme okulları, kamu hizmeti sınavlarına hazırlık vb.

Mesleki kariyer fırsatları:

Her ne kadar mesleki entegrasyon mümkün olsa da bu lisans programı öncelikle yüksek lisans programını tamamlamayı veya okulda eğitim almayı amaçlamaktadır.

Bu diplomaya sahip kişi, ek eğitimlerden sonra aşağıdaki meslekleri değerlendirebilir:

Kütüphaneci / belgeci / asistan / proje yöneticisi / kültür mühendisliği çalışma yöneticisi / tasarım mühendisi / araştırma mühendisi / kültürel arabulucu yardımcısı, iletişim sorumlusu, basın sorumlusu, yayın editörü.

Çalışma alanları:

Kütüphaneler / Dokümantasyon merkezleri / Araştırma kuruluşları / Tasarım ofisleri / Kültür mühendisliği alanında uzmanlaşmış çalışma ve danışmanlık firmaları / Yazılı, görsel-işitsel ve multimedya basın grupları ve ajansları (günlük gazeteler, süreli yayınlar, dergiler, bilgi siteleri vb.) / Yayıncılık şirketleri / Görsel-işitsel prodüksiyon şirketleri / Tüm ticari, endüstriyel ve hizmet şirketleri (kültürel çalışmalar / dokümantasyon / iletişim hizmetleri) / Tüm genel kuruluşlar: Dernekler, STK’lar, vakıflar / Bakanlıklar, kamu kurumları ve yerel yönetimler.

Diğer Paylaşımlar

emlv
Ecole de Management Léonard De Vinci (EMLV)
Okulun Misyonu: Yeniliği, eğitimin ve...
Devamını Oku
utc
Université de Technologie de Compiègne (UTC)
UTC Misyonu: UTC (Compiègne Teknoloji...
Devamını Oku
1-euros-scaled
CESI
CESI - Mühendisik Okulu
CESI, sosyal ilerleme ve profesyonel...
Devamını Oku

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

DOĞRU TERCİHİ YAPMANIZA YARDIM EDELİM!

DANIŞMANLIK ALIN!