loader image
Je t'aime
Fransadaoku.com Logo

Anasayfa / Okullar /

BUT Génie Chimique Génie des Procédés (GCGP)

BUT Génie Chimique Génie des Procédés (GCGP)

BUT Kimya Mühendisliği ve Proses Mühendisliği, kimya ve proses alanlarında mühendisleri ve araştırmacıları yetiştirmektedir. Bu programı tamamlayan öğrenciler, enerji ve madde dönüşüm proseslerinden üretim birimlerine kadar farklı tesisleri tasarlayabilir, boyutlandırabilir ve yönetebilirler. Çok disiplinli bir eğitim olan BUT GCGP, mikrobiyoloji ve biyokimya derslerine öncelik verir. Diplomanızı aldıktan sonra, yüksek lisans eğitimine devam edebileceğiniz gibi hızlı bir şekilde profesyonel yaşama adım atabilirsiniz.

BUT Kimya Mühendisliği ve Proses Mühendisliği programına kabul koşulları nelerdir?

BUT Kimya Mühendisliği ve Proses Mühendisliği programı, genel (fen bilimlerine odaklı) lise diplomasına veya STL veya STI2D gibi teknolojik bir lise diplomasına sahip öğrencilere açıktır. Öğrencilerden fizik-kimya, matematik veya mühendislik bilimleri gibi alanlara ilgili olması beklenir. Çoğu durumda adaylardan başvuru dosyası istenir ve bazen testler ve/veya mülakatlar da talep edilebilir.

Lisans (L1 veya L2) veya hazırlık sınıfı öğrencileri BUT GCGP programına başvuruda bulunabilirler. Ancak kabul, jürinin kararına tabi olarak yapılır.

Öğrencilerden beklenen bazı yetenekler aşağıdaki gibidir:

Genel Yetenekler:

  •  Fransızcayı iyi bilmek ve sözlü ve yazılı olarak etkili kullanmak, bir ifadeyi anlamak ve çözmek için iyi analiz etme becerilerine sahip olmak.
  • İyi bir İngilizce seviyesine sahip olmak: Sözlü iletişim kurabilme, bir metni okuyup açıklayabilme, hem sözlü hem de yazılı sorulara cevap verebilme yeteneğine sahip olmak.
  • Bilgileri doğrultusunda eleştirel düşünme becerilerini geliştirebilmek.
  • Dijital ortamlara uyum sağlayabilme ve temel ofis programları hakkında bilgi sahibi olma.

Bilimsel ve Teknik Yetenekler:

  • Özellikle fizik ve kimyada uygulamalı deneylere ilgi duymak.
  • Teknik ve/veya bilimsel bir olaya uygun bir şekilde yapılandırılmış bir akıl yürütme yeteneğine sahip olmak.

Sosyal Özellikler:

  • Kariyer hedefleri üzerinde düşünmüş olmak.
  • Grup çalışmalarına ve projelere daha kolay entegre olabilmek için takım çalışması becerilerine sahip olmak.
  • Pratik, titiz ve dikkatli olmak.
  • Genel olarak bilimlere ve özellikle Proses Mühendisliği alanıyla ilgili derslere motive olmak.
BUT Kimya Mühendisliği ve Proses Mühendisliği Programının içeriği nedir?

BUT Kimya Mühendisliği ve Proses Mühendisliği   6 yarıyıl boyunca, toplamda 2.000 saatlik dersleri içeren (uygulamalı ve teorik dersler üzerinde yoğunlaşan) ve 600 saatlik danışmanlı projeyi kapsayan bir lisans programıdır. Öğrenciler ayrıca profesyonel yaşamla tanışmak için 22 ila 26 hafta arası staj yaparlar. Bu şekilde, hem pratik öğrenmelere ve hem de profesyonel deneyimlere odaklanırlar.

İlk Yıl (Ortak Müfredat) Boyunca:

Proses mühendisliği temelleri: İşlem birimlerine giriş, endüstriyel malzemeler, akışkan mekaniği, grafik teknikleri. İlk yarıyılda 232 saatlik dersi içerir.

Bilimsel Araçlar ve İletişim: İfade iletişim, İngilizce, meslekleri tanıma, bilgisayar ve bilimsel araçlar, kimya: atom yapıları – denge, matematik (1. düzey cebir ve analiz), fizik elektrik elektroteknik. İlk yarıyılda 268 saatlik dersi içerir.

Enerji Sistemleri ve Çevre: Enerjetik, termodinamik, katı-sıvı işlemler – çevre, ısı transferi, kalite. İkinci yarıda toplam ders süresi 242 saattir.

Genel Dersler: İfade iletişim, İngilizce, kimya (termokimya, kinetik), organik kimya, matematik (2. düzey cebir ve analiz), fizik metroloji enstrümantasyon, kişisel ve mesleki proje geliştirme. İkinci yarıyılda toplam ders süresi 274 saattir.

BUT GCGP’nin 1. yılda toplam ders süresi 1.016 saattir ve 150 saatlik danışmanlı projeyi içerir.

2.Yıl :

Proses mühendisliği işlem birimleri: Ayrıştırma teknikleri ve çevre, madde transferi – işlem birimleri, kirlilik kontrolü. 3. yarıyıl boyunca toplam ders süresi 186 saattir.

Çapraz Dersler: Mesleki iletişim, İngilizce, analitik kimya, uygulamalı matematik, iş yaşamına giriş, BUT sonrası kariyer hazırlığı. 3. yarıyılda toplam ders süresi 170 saattir.

Biyo-süreçler için Biyobilimler: Kimya ve biyokimya, mikrobiyoloji, alternatif enerjiler ve sürdürülebilir kalkınma, düzenleme. 3. yarıyıl toplam ders süresi 180 saattir.

Biyoproces Mühendisliği: Biyoproduktlerin stabilizasyon işlemleri, biyoreaktörler ve biyoprocesler, mikrobiyoloji, biyoproceslerin güvenliği, biyo-ayırma ve saflaştırma, organizasyon içi iletişim, özel amaçlı İngilizce. 4. yarıyıl toplam 248 saatlik dersi içerir.

Öğrencilerden en az 10 haftalık bir profesyonel staj yapılması gerekmektedir.

BUT GCGP’nin 2. yılında toplam ders süresi 784 saattir ve buna ek olarak 150 saatlik danışmanlı projeyi içerir.

Unutulmamalıdır ki tüm İUT’lar yukarıdaki derslerin tamamını size sunamayabilir.

BUT Génie Chimique Génie des Procédés ile öğrencilere 3 farklı uzmanlık alanı (parcours) sunulmaktadır:

  1. Kontrol, Pilotaj ve Optimizasyon Programı: Bu program, kimyasal yolla enerji ve madde dönüşümü için otomasyonlu bir tesisin kontrolünü yapmayı ve enerji ve madde dönüşümü için endüstriyel bir tesisin üretimini optimize etmeyi öğretir.
  2. Proses Tasarımı ve Teknolojik İnovasyonlar Programı: Bu program, enerji ve maddeyi biyolojik, kimyasal veya fiziksel yollarla dönüştüren endüstriyel ünitelerin tasarımını ve optimize etmeyi öğretir.
  3. Kalite Kontrolü, Çevre ve Proses Güvenliği Programı: Bu program, üretim süreçlerini kontrol etmeyi ve gıda güvenliğini sağlamayı amaçlar.

Ancak unutulmamalıdır ki, tüm IUT’lar bu programların tamamını size sunamayabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

BUT GCGP ile hangi ek eğitimleri alabiliriz?

BUT Génie Chimique Génie des Procédés diplomasını aldıktan sonra, öğrenciler eğitimlerine devam edebilirler. Mezunlar yüksek lisans programlarına (proses yönetimi, kimya, mühendislik bilimleri, vb.), çeşitli proses mühendisliği, kimya mühendisliği diplomasına (ENSIC, INSA, Polytech, vb.) veya ATS (Teknik Lisans) hazırlık sınıflarına başvurabilirler.

BUT GCGP ile hangi alanlarda çalışabilirsiniz?

    BUT GCGP mezunları, kimya endüstrisi (petrokimya, kozmetik, metalurji, ilaç vb.), gıda endüstrisi, çevre, malzeme, enerji (yenilenebilir enerjiler, biyoyakıt vb.) gibi çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Büyük şirketlerde, üretim atölyelerinde, araştırma-geliştirme veya tasarım bürolarında çalışabilirler.

    BUT GCGP mezunlarının kariyer gelişimi nedir?

    Kazanılan deneyimle birlikte, yöntem sorumlusu veya üretim sorumlusu gibi pozisyonlara yükselme fırsatı vardır.

    BUT GCGP hangi IUT’lerde bulunur?

    BUT GCGP programı şu an 12 IUT’da sunulmaktadır: Caen, Lyon, Marseille, Nancy, Perpignan, Périgueux, Pontivy, Rambouillet, Rouen, Saint-Nazaire, Saint-Quentin ve Toulouse IUT’ları.

    Diğer Paylaşımlar

    takvim
    resim_2024-09-17_162959016
    Ecole de Communication SUP DE COM
    SUP’DE COM, 1985 yılında iletişim...
    Devamını Oku
    efrei campus paris
    EFREI Paris Panthéon-Assas Université
    EFREI, 1936 yılında École Française...
    Devamını Oku
    logo_groupe_ISAE_bleu_reserve
    ISAE Havacılık Okulları Grubu (Groupe Isae)
    ISAE Grubu ISAE Grubu, havacılık mühendisliği...
    Devamını Oku

    YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

    DOĞRU TERCİHİ YAPMANIZA YARDIM EDELİM!

    DANIŞMANLIK ALIN!